Onze pelletkachels

Pelletkachels

Pellekachel cv sfeerhaarden

Niets is zo gezellig als ‘s avonds samen genieten van de vrolijke vlammen van een pelletkachel. En u bespaart ook nog eens jaarlijks 40 tot 60% op uw gasrekening! De populairste kachels uit ons assortiment is de luchtpellethaard. Bij Totaal Service Tromp vindt u een ruim aanbod kachels; er zit dus altijd wel een tussen die bij de stijl van uw woning en interieur past! Wij installeren al jaren kachels bij klanten thuis. Wij voorzien u graag van meer informatie over de installatie van een pelletkachel.

Pelletkachel CV
Om uw hele huis op een milieubewuste manier te verwarmen kunt u overstappen op een pelletkachel CV of pelletketel. Met de kachel verwarmt u de woonkamer en tegelijkertijd de rest van de woning door middel van de centrale verwarming. De pelletketel vertoont geen vlammen en wordt dan ook in de garage of bijkeuken geplaatst. Wel zorgt de pelletketel net zoals de pelletkachel CV voor warmte in de gehele woning.

Pelletkachel werking
Het is een feit dat de pelletkachel werking erg milieubewust is. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van houtpellets, ook wel korrels genoemd. Belangrijk is om lichtgekleurde korrels aan te schaffen. Deze korrels produceren minder chloorgas dan donker gekleurde korrels. Bij de verbranding van de houtpellets worden er hete rookgassen gevormd. Deze hete gassen worden door de warmtewisselaar geleid. In deze wisselaar geven de rookgassen de warmte over aan de lucht in de kamer en heeft u een aangenaam verwarmde woning.
Heeft u nog vragen over de pelletkachel werking? Neem dan gerust contact op met een van de medewerkers van onze deskundige klantenservice!
Pelletkachel afvoer
Het is belangrijk dat u de juiste pelletkachel afvoer kiest, want niet iedere methode is geschikt voor elke situatie. Er zijn hoofdzakelijk drie manieren om de rookgassen naar buiten te leiden en elke optie heeft voor- en nadelen. De opties zijn:

Optie 1 – In de kamer 2 à 3 meter omhoog met een gevel- of muurdoorvoer
Optie 2 – Afvoer door plat of schuin dak (eventueel meerdere verdiepingen)
Optie 3 – Bestaand schoorsteenkanaal

“Onderstaande inormatie is van onze importeur”

rrpelletkachel.nl

Wanneer u meer wilt weten over de pelletkachel afvoer kunt u onze informatiepagina bekijken. Daar hebben wij van alle opties de voordelen en nadelen beschreven.
Pelletkachel prijzen
Wilt u een pelletkachel kopen? Bij RR Trading bent u verzekerd van scherpe pelletkachel prijzen. Bekijk online onze kachels en maakt rustig uw keuze. Daarnaast bent u van harte welkom in onze showroom in Tolbert. Hier hebben we vele/diverse brandende kachels opgesteld, zodat u gelijk de sfeer ervaart. U kiest voor een beter milieu met de kachels van RR Trading! Heeft u vragen over de pelletkachel prijzen? Neem gerust contact op met de medewerkers van onze deskundige klantenservice.
Pelletkachel bij RR Trading
Kies voor een pelletkachel bij RR Trading. Wij zijn de grootste pellethaarden leverancier van Nederland. Met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van pelletkachels en alles wat daarbij hoort, kunnen wij onszelf kachelspecialist van Nederland noemen. Door onze ervaring zijn onze specialisten in staat de beste kachel bij de juiste situatie te plaatsen. Al onze haarden zijn van topkwaliteit zodat u er jarenlang gebruik van kunt maken. U bestelt een pelletkachel bij RR Trading eenvoudig online. Wij komen deze zo snel mogelijk bij u thuis leveren en in dien gewenst installeren. Verwarm uw woning met RR Trading!
Terugverdien tijd
Een veel gestelde vraag is wanneer de investering van een pelletkachel is terugverdiend. Om deze vraag zo betrouwbaar mogelijk te kunnen beantwoorden is het van belang om de uitgangspunten te benoemen. De volgende items hebben hierop betrekking:
* Huidige gas verbruik. Immers de besparing op het gas is bepalend voor de opbrengst
* Hoe groot wordt de investering. Hoe duurder de kachel in aanschaf des te langer het duurt dat deze is terugverdiend.
* Afmeting en isolatie graad van de ruimte.
Bij de juiste keuzes kan een investering in een pelletkachel terugverdiend worden binnen 18 maanden (hoe duurder de kachel des te langer de terugverdientijd) Koop daarom altijd de beste prijs kwaliteit verhouding.
Pelletkachel vs Houtkachel
Er zijn veel houtkachel gebruikers in Nederland en iedereen herkent de overlast welke dit geeft. Veel mensen denken dat een pelletkachel ook een houtkachel is en net zoveel overlast zal geven dan een houtkachel. Maar de enige overeenkomst tussen een pelletkachel en houtkachel is dat de brandstof hout is. Verder gaat iedere vergelijking scheef. Door de perfecte brandstof en zuurstof verhouding in een pelletkachel komt een pelletkachel aangaande uitstoot meer in de buurt van een CV gas ketel.
Wist u dat :
* Een houtkachel welke 1000 uur per jaar brand 3,5 kg fijnstof uitstoot
* Een pelletkachel welke 1000 uur brandt stoot maar 0,68 kg per jaar fijnstof uit
* Een houtkachel lager rendement heeft dan een pelletkachel en zal dus meer gebruiken
* Een houtkachel veel meer hinder geeft in een buurt dan een pelletkachel !
Veelgestelde vragen over pelletkachel